Claudia’s Voetzorg heeft de nieuwste technologie om snel, effectief en vrijwel pijnloos wratten te verwijderen. Ideaal bij onder andere kinderen! De nieuwste technologie om wratten effectief en snel te behandelen is door middel van Cryotherapie, direct inzetbare vrieskracht (Penetrating Jet Freezing) met de Cryopen. Dat kan tot op de millimeter nauwkeurig zonder het gezonde omliggende weefsel te beschadigen.

Wat is cryotherapie?

Cryo betekend bevriezen. Cryotherapie is het bevriezen van delen van de huid. In mijn praktijk gebruik ik cryotherapie voor het bevriezen van voetwratten door gebruik te maken van de Cryopen.

De Cryopen

De Cryopen is op dit moment een van de meest innovatieve producten die men in de voetverzorgingsbranche kan vinden. Dit op een pen gelijkend instrument sprayt een fijne, nauwkeurige straal vloeibare stikstof op de te behandelen wrat. De vloeibare stikstof bevriest de cellen in de wrat. In deze cellen zit het “wratvirus”, zo wordt het virus vernietigd. In de pen zit een ampul met daarin vloeibaar stikstof.

Behandeling

Uit de voorkant van de pen komt onder hoge druk (55 bar) een straaltje vloeibaar stikstof. Hiermee wordt de wrat gedurende 20 tot 45 seconden bevroren. Dit hangt af van de grootte van de wrat. Tijdens dit bevriezen voelt u kleine koude prikjes. Na 2 of 3 dagen zie je een verkleuring van de wrat en na een dag of 10 tot 14 laat de wrat los. Het volledig herstellen van de huid, zonder littekens, duurt ongeveer 3 tot 6 weken.

Waarom naar de pedicure

Hoe dikker de wrat is hoe langer de stikstof er over doet om diep in de wrat te komen. Met cryotherapie kan men niet dieper dan 7 mm de huid indringen. Dus als er veel eelt op de wrat zit, bevriezen we de eeltlaag en niet de wrat. In mijn praktijk kan ik, door het weghalen van het eelt, de stikstof uit de Cryopen nauwkeurig op de wrat spuiten waardoor de gehele wrat goed behandeld wordt.

Voordelen van de Cryopen

Doordat er een heel kleine opening in de Cryopen zit kan de wrat heel precies worden bevroren, waardoor de gezonde huid niet geraakt wordt en de behandeling daardoor veel minder pijnlijk is. Met name bij kinderen ook een groot voordeel!

Voor wrat-behandelingen met deze moderne techniek kunt u terecht bij Claudia’s Voetzorg.

Tip: Lees wat cliënten van deze behandeling vinden.