Voeten, onder- en bovenbeen-massage op basis van etherische oliën. Heerlijk ter ontspanning! Bij spier- en gewrichtspijnen. Zeer effectief bij onrustige benen, krampen en cellulitis.

Inleiding

Hotstone massage is precies wat de naam zegt: masseren met warme stenen, een eeuwenoud ritueel als basis voor ontspannen en onthaasten in deze moderne tijd. De Hotstone massage is in Nederland een nog redelijk onbekend fenomeen, maar is behoorlijk in opkomst. Geen wonder: een massage is sowieso al lekker en de warme stenen geven nog eens een extra dimensie.

Hotstones

De Hotstone massage wordt gegeven met afgeronde basaltsteen, dit zijn vulkanische stenen die door invloed van water en zand door de jaren/eeuwen heen glad gepolijst zijn. De grootte van de stenen varieert van 2 cm tot 16 cm. De stenen zijn gemaakt van basalt die zeer rijk zijn aan ijzer en magnesium. Hierdoor kunnen ze warmte zeer goed opslaan, vasthouden en geleidelijk weer afgeven. De stenen zijn zorgvuldig geselecteerd op basis van vorm, gewicht, warmtegeleiding en energieniveau. De stenen zijn licht, zacht en heerlijk warm. De stenen zijn afkomstig uit Zuid-Amerika en zijn gevormd vanuit de hete lava van vulkanen. Ze hebben vervolgens eeuwenlang in rivierbeddingen of in de zee gelegen en danken daaraan hun mooie gladde en ronde vormen.

De behandeling

De stenen worden opgewarmd in een zogenaamde heater tot 45 – 50 graden Celsius. De huid wordt ingesmeerd met olie, zodat de stenen goed glijden tijdens het masseren. Door de combinatie van warmte en beweging kom je dieper in de spieren, het ontgift, het voert afvalstoffen af en stimuleert tevens de orgaanfuncties en brengt het lichaam weer in balans. Het heeft een diep ontspannende werking. Hotstone massage draagt hiermee bij aan een positief zelfherstel van het lichaam. Dit is een massage die moeilijk met woorden uit te leggen is, maar die je een keer moet proberen!

Duur van deze weldadige behandeling is ongeveer 45 minuten.

Indicaties

Bij hotstone massage worden grote en kleine stenen toegepast

Hotstone massage is met name geschikt bij:

  • Stress/spanningen (niet bij Burnout)
  • Spier-en gewrichtsproblemen zoals reuma, artrose en fybriomyalgie
  • Vermoeidheid
  • Spijsverteringsproblemen
  • Slechte doorbloeding
  • Mensen die willen ontspannen en relaxen

Benieuwd naar deze bijzondere ervaring? Bel voor een afspraak!