Bij de Shiatsu voetmassage worden essentiële drukpunten op de voeten behandeld, zodat in korte tijd energie in het lichaam wordt gereguleerd. De drukpunten die worden behandeld zijn uiterst effectief bij het behandelen van vele klachten.

Inleiding

Shiatsu is een massagetechniek uit Japan. De inspiratiebron ligt bij de lange en rijke oosterse traditie van geneeskunde. Essentieel is het denken en voelen vanuit het geheel. Alles is, komt voort uit en wordt beïnvloed door één en dezelfde stroom: Ki.

Het woord Shiatsu betekent letterlijk “druk met de vingers”. Energiebanen (meridianen) en drukpunten (tsubo’s) zijn de spillen waar de techniek omdraait. Gerichte druk zorgt ervoor dat de levensenergie weer ongehinderd zijn weg kan vinden om een goede balans tussen lichaam en geest te bewerkstelligen. Zweverig? Het ontvangen van een Shiatsu massage zet je stevig met je voeten op de grond. Shiatsu is doortastend en nodigt Ki uit te stromen. Shiatsu werkt.

Indicaties

Een uitgebalanceerde Ki zorgt er vooral voor dat je tegen een stootje kan. En wie wil dat niet? Uw zelf-helend vermogen wordt groter en u bent minder bevattelijk voor kwaaltjes, blessures of bijvoorbeeld sombere buien. En wie heeft die nooit? Een gezonde Ki krult de mondhoeken weer richting een tevreden glimlach en laat u weer beter thuis voelen in uw eigen lichaam.

U zult merken dat de ontspannende nawerking van een Shiatsu Massage lang duurt.