Thaise voetmassage is een eenvoudige, maar effectieve natuurgeneeskundige massage-therapie. Ze is gebaseerd op de voetreflexologie.

Inleiding

Hierbij wordt ervan uitgegaan dat zich ter hoogte van de voeten reflexzones bevinden die via energiebanen verbonden zijn met alle organen, klieren en overige lichaamsgebieden. Iedere voetzool komt overeen met een lichaamshelft. Zo zijn de lever en galblaas bijvoorbeeld alleen op de rechtervoet geprojecteerd en de milt op de linkervoet. Met andere woorden: de voetzool wordt gezien als een landkaart van het lichaam. Door de zones op de voet te masseren, prikkelt men tegelijkertijd de met deze zones corresponderende lichaamsgebieden. Hierdoor vormt een voetmassage een schaduwmassage van het hele lichaam. Ook kan via de zones in de voeten informatie afgelezen worden over de gesteldheid van lichaamsgebieden.

Als een orgaan of lichaamsdeel niet goed werkt, weerspiegelt zich dat in de voeten. De plek op de voet die correspondeert met het betreffende orgaan of lichaamsdeel wordt pijnlijk. De pijnlijke plek ontstaat doordat de energiedoorstroming in het betreffende gebied niet goed meer is. Daardoor vermindert de doorbloeding en de lymfedoorstroming. Hierdoor kunnen afvalstoffen niet goed worden afgevoerd en bereiken minder voedingsstoffen het gebied. Dit proces werkt degenererend en gaat zichzelf versterken.

De behandeling

Tijdens een voetmassage worden de doorbloeding en lymfestroom geactiveerd. De blokkade wordt hierdoor doorbroken en daarmee het proces van afbraak. Afvalstoffen worden verwijderd en nieuwe bouwstoffen kunnen de plaats van bestemming weer bereiken. Thaise voetmassage bevordert en verbetert de bloedsomloop in de voeten en onderbenen, vermindert pijn, stimuleert de organen om goed te werken en werkt preventief.

Tenslotte werkt een voetmassage heel ontspannend. Doordat de voeten het verst van het hoofd vandaan liggen, haalt een voetmassage je letterlijk uit je hoofd. Een voetmassage brengt je met andere woorden weer met beide benen op de grond. Bij mensen die niet kunnen slapen omdat ze teveel in hun hoofd zitten, kan een voetmassage een perfect slaapmiddel zijn.

Thaise voetreflex onderscheidt zich van onze Westerse methode door het werken met de Thaise Sabai-olie en massagestokje op de diverse zones van de voet. Eerst worden de voeten voorbereidt op de eigenlijke reflexmassage met de Thaise opwarmtechniek. Deze bestaat uit diverse ontspanningsgrepen. Vervolgens worden de verschillende zones met de daarbij behorende organen en reflexpunten aangepakt.

Thaise voetmassage wordt toegepast om stress en spanningen te verminderen en de werking van de organen, klieren en overige lichaamsdelen te verbeteren. De manier waarop de masseur met vingers, duimen en handen masseert en het speciale stokje dat de masseur gebruikt om de voeten nog optimaler te activeren, is binnen de voetmassage uniek.

Met de techniek van het Thaise massagestokje worden alle zones stuk voor stuk in de juiste volgorde bewerkt. Nadat de behandeling van de voeten is afgelopen worden het hoofd, de schouders en de armen nog gemasseerd. De behandeling duurt ruim een uur.

Indicaties

Voor wie is deze behandeling geschikt? In principe voor iedereen. Houd er echter wel rekening mee dat de behandeling aanvullend of ondersteunend kan zijn, maar nooit een andere behandeling kan vervangen. Bij lichamelijke klachten adviseren wij altijd contact op te nemen met de (huis)arts.

Benieuwd naar deze bijzondere ervaring? Bel voor een afspraak!